BLOG & NEWS

SNEL AFVALLEN EN MEER BEWEGEN


Snel afvallen en meer bewegen is een effectieve combinatie. Wanneer je op een snelle manier wilt afvallen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Afvallen is al lang niet meer een kwestie van calorieën tellen. Onderzoek heeft aangetoond dat niet zozeer het aantal calorieën zorgt voor vet toename, maar dat koolhydraten de boosdoener zijn. Het is dus zaak deze te beperken. Maar daarnaast is bewegen een bijzonder belangrijke factor. Wil je dus snel afvallen, zal je naast de beperking van de koolhydraten ook meer moeten bewegen.


Verbranding

Om af te vallen moet je vet gaan verbranden. Het lichaam verbrandt de hele dag door met wat het aangereikt krijgt aan energie. In onze maatschappij zijn dat meest koolhydraten. Doordat deze het meest voorhanden zijn, gaat het lichaam deze dus het eerst verbranden. Wanneer u echter minder koolhydraten eet, gaat het lichaam over tot de volgende bron van energie, en dat is vet. En dat is precies wat we moeten hebben, wil je snel afvallen. Precies hetzelfde gebeurt er bij het bewegen. Wanneer u veel beweegt, verbrandt het lichaam eerst de koolhydraten, en wanneer deze verbruikt zijn, gaat het over op vet. Dat gebeurt voornamelijk bij duursporten. Maar wanneer je bewegen combineert met de beperking van koolhydraatinname, wordt ook eerder de vetreserve aangesproken. Dus kan je ook sneller afvallen.


Grotere spiermassa

Wanneer je meer beweegt, ontwikkel je meer spiermassa. Deze spieren hebben meer energie nodig en u gaat meer verbranden, dus je kunt ook snel afvallen. Dit alles heeft een sneeuwbaleffect. Op deze manier ben je de overtollige kilo’s veel sneller kwijt dan wanneer je slechts uw calorie inname beperkt. Bovendien hoef je geen honger te lijden wanneer je de koolhydraten vermijdt. Je vervangt de koolhydraten door eiwitten en hiervan mag je toch aardig wat eten. Je kunt zelfs op meerdere momenten per dag iets eten. Eiwitten onderhouden ook de spiermassa die je kweekt door de extra beweging, zodat je je ook niet slap gaat voelen. Meer bewegen kan je doen door fietsen, wandelen en natuurlijk is de sportschool ook een uitstekende manier om extra spieren op te bouwen. Snel afvallen hoeft dus niet door urenlang in de sportschool door te brengen, maar je kunt dit op verschillende manieren doen, zonder te overdrijven.